Vanochtend ben ik op tijd opgestaan (de kinderen moesten vroeg de deur uit voor een volleybalwedstrijd) voor een hardlooprondje. Of nou ja, rondje… Met de Zevenheuvelennacht in gedachten besloot ik een heuveltraining in te lassen. Alleen heb ik hier in de buurt geen heuvels, dus moet ik inventief zijn.

We hebben wel een brug met zij-opgangen, links en rechts, aan beide kanten van het water. Brug op, aan de zijkant de brug af, onder de brug door lopen, aan de andere kant de brug weer op aan de zijkant, brug over, aan de zijkant de brug weer af, onder de brug door en daar aan de zijkant de brug weer op, brug weer over en ik ben weer bij mijn startpunt. Zo maak ik een mooi klaverblad en loop ik twee keer omhoog en twee keer naar beneden. Dit klaverblad wil ik vier keer doen, ben benieuwd hoe het zal gaan…

Wennen aan klimmen

Het is heerlijk weer en ik heb er zin in. Vol goede moed vertrek ik. Het is iets meer dan een kilometer lopen naar de brug, dus dan heb ik mooi mijn warming-up gehad als ik aan mijn eerste klimmetje moet beginnen. Ik start heel rustig; ik heb geen haast. Het gaat er vandaag vooral om dat ik weer wen aan klimmetjes tijdens het lopen.

De eerste klim gaat goed. Mijn schouder geeft geen krimp en ik ben zo boven. Maar dit is dan ook de geleidelijke opgang, aan de voorkant van de brug. Pas als ik bovenop de brug ben, begint mijn kaverblad. Voor mij lopen een vrouw met een kind en een man met een nog kleiner kind. Ze gaan ook aan de zijkant de brug af, zouden ze ook een heuveltraining doen? Als ik weer onderaan de brug ben, zie ik dat het gezinnetje (ik denk tenminste dat de man, vrouw en twee kinderen een gezin vormen) linksaf geslagen zijn. Geen klaverbladloop dus.

Scheef liggende tegels

Ik sla rechtsaf en loop onder de brug door, naar de volgende brugopgang. De brugopgang, een fietspad van schots en scheef liggende tegels, is pittig. Ik moet goed mijn best doen, maar het lukt me om mijn tempo redelijk vast te houden. Heerlijk om zo hard te moeten werken, maar toch ben ik stiekem blij als ik boven ben en ik mijn ademhaling weer op orde kan brengen. Aan de andere kant van het water verlaat ik de brug weer.

De weg onder de brug is aardig verzakt. Ik zoek het minst verzakte stuk op, midden op de weg. Gelukkig is het niet druk hier… Ik loop de brug weer op, aan de linkerkant van de weg, want daar heb ik de meeste kans gezien te worden door eventuele mede-weggebruikers. En dat is maar goed ook, want er komt zowaar een fietser op mij af. Ik groet vriendelijk en de man kijkt me verbaasd aan, maar mompelt toch iets terug. Pfff, zwaar hoor, die heuveltjes. Ik heb zin om te gaan wandelen, maar ik doe het niet. Ik wil minimaal 3 kilometer gelopen hebben, voordat ik rust neem.

Ik heb het goed warm, ik heb het zwaar, maar ik zet door. Over twee weken is opgeven ook geen optie (wandelen tussendoor wel als het echt niet anders kan, maar het liefst leg ik de hele route hardlopend af). Ik loop de brug weer af en aan de andere kant weer op. Drie kilometer, ik besluit door te lopen tot ik op de brug ben en dan even te wandelen. Ik heb dan anderhalf klaverblad gelopen, in totaal ruim 3 kilometer afgelegd.

Wandelen

Ik ben blij als ik boven ben en ga over op wandelen. Nu merk ik pas goed hoe gespannen mijn schouder was. Langzaam komt mijn arm weer tot rust en als ik aan de andere kant van het water ben, ben ik weer helemaal klaar om mijn tempo weer op te voeren.

Naar de wc

Vol goede moed ren ik de brug af, de brug op, de brug af, de brug op… Ik ben inmiddels al met mijn derde klaverblad bezig als ik ineens een vervelend gevoel heb… Ik moet naar de wc. Balen! Dat vierde klaverblaadje moet ik maar laten schieten…

Als ik thuis ben, ben ik blij dat ik dat vierde klaverblaadje niet heb gelopen. Ik heb er 6,61 kilometer op zitten. Een mooie afstand! De voorbereiding op de Zevenheuvelenloop gaat goed. Ik heb er inmiddels alle vertrouwen in dat ik de afstand goed vol zal houden en dat mijn schouder die afstand ook wel aan kan, maar die heuvels zijn nog wel een dingetje… Volgende week nog maar een heuveltraining inlassen!

Advertenties