Ik ga op vakantie en neem mee… Nou, eigenlijk een heleboel. Kleding, spelletjes, boeken, gourmetstel, een goed humeur…  Maar natuurlijk ook mijn hardloopkleding!

Ook al is het maar een korte vakantie (een láng lang weekend, 5 dagen), ik kan vast wel ergens de tijd vinden om een stukje te lopen.

Woensdagmiddag komen we aan op Beach Resort Kamperland, Zeeland. Koffers uitpakken, boel verkennen, eten… En dan is de dag alweer bijna om. Geen tijd om te rennen dus. De volgende dag is het eerste kerstdag. Tijd voor het gezin; niet hardlopen vandaag. Tweede kerstdag, heerlijk weer. Vandaag echter geen tijd om te lopen, want we gaan naar Neeltje Jans! Een dag later ligt er een laagje sneeuw op de wegen. Een dun laagje, met daar onder ijs. Niet de meest ideale omstandigheden om te gaan hardlopen, dus ik stel mijn rondje nog een dag uit…

Dan is het zondag. Ik word wakker en hoor het joelen van de wind door de masten in de haven. Er staat een pittig windje en het is fris, maar de meeste sneeuw is weg! Na het ontbijt trek ik mijn hardloopkleding aan en stap samen met mijn man in de auto. We gaan naar het stand. Lekker bikkelen.

Op een parkeerplaats bij het strand van Breezand (Vrouwenpolder) stappen we uit. Ik houd mijn winterjas nog even aan tot we op het strand zijn; daar geef ik mijn jas aan Robert. Terwijl ik ga hardlopen, maakt Robert foto’s. Van mij en van de omgeving.

image

Ik start tegen de wind in. Pfff… Pittig. Met windkracht 5 worstel ik door het mulle zand. Ik zoek mijn weg naar het water, want dichtbij de kustlijn is het zand harder. Dat loopt beter, hoewel mijn voet zo af en toe -onverwacht- nog wegzakt als het zand even wat zachter is. Ik loop door tot een speel-schip en keer dan om. Terug naar de strandopgang, om daar nog even een klimmetje mee te nemen…

Dan ga ik het strand weer op. Weer tegen de wind in. Heen door het mulle zand, dan om het speel-schip heen en via het hardere zand weer terug naar Robert.

Ik keer weer om, loop naar de kustlijn en worstel weer tegen de wind in. Heerlijk is dit! Had ik het toen ik begon met lopen nog koud (het was net iets onder nul, met een gevoelstemperatuur van -6), inmiddels ben ik goed opgewarmd! Ik trek mijn handschoenen uit en stroop mijn bovenste laagje mouwen op.

image

Ik loop bijna een kilometer langs het water en keer dan om. Robert is mij tegemoet gekomen en als ik bij hem ben, vind ik het genoeg geweest voor vandaag. Ik heb nét geen 4 kilometer gelopen.

We gaan naar een strandtent voor een welverdiende beker warme chocolademelk. Mijn dag is goed begonnen!

image

Advertenties