De laatste tijd had ik het idee dat mijn hardloopschoenen wat minder demping geven. Mijn paar Saucony’s hebben er denk ik zo’n 700 kilometer op zitten met mij. Het profiel ziet er nog redelijk uit, maar de voering bij mijn hiel gaat kapot en mijn tenen prikken bijna door de stof bovenop de schoen. Mijn New Balance schoenen hebben zo’n honderd kilometer minder afgelegd met mij. Bij deze schoenen zie ik wel slijtageplekken op het profiel.

Gisteren ben ik daarom -met beide paren schoenen – naar de Run2Day winkel gegaan voor nieuwe stappers. De verkoper constateerde al snel dat de demping inderdaad ver te zoeken is bij beide paren. “Voor in het bos zijn ze nog prima, maar op de weg zou ik toch wel nieuwe aanschaffen”, adviseerde hij. En zo gezegd, zo gedaan.

Een loopfilmpje toont aan dat ik mijn voet netjes neerzet, goed afwikkel tot de punten van mijn tenen en dat mijn knieën mooi recht boven mijn voeten staan. Een neutrale schoen past dus bij mij.

Ik krijg een paar Mizuno en twee paar New Balance voorgeschoteld. Ik mag de schoenen (om de beurt natuurlijk) aantrekken en buiten de straat op en neer rennen. De Mizuno zit te wijd bij de tenen. Ik schuif heen en weer, wat blaren kan veroorzaken. De New Balance schoenen zitten beter. Het ene paar zit direct heel fijn, terwijl het andere paar bij de hiel iets minder prettig zit. De keuze is zo snel gemaakt en al snel sta ik, met een paar New Balance 880 4V, weer buiten.

IMG_0276

En vandaag mag ik de schoenen aantrekken voor een eerste kennismakingsrondje. Een kort rondje, want zondag staat de Acht van Apeldoorn op het programma, en ik wil niets overbelasten voor die tijd…

Ik start rustig. De schoenen zitten lekker. Ze sluiten goed aan om mijn voet en lopen soepel. Na een kilometer maak ik wat meer vaart. De schoenen zijn lekker licht, maar geven wel genoeg steun. Na nog een kilometer merk ik dat de schoen een beetje strak begint te zitten. Mijn voeten zetten zeker wat uit door de warmte.

Ik kan gewoon doorlopen, ook al zit de schoen nu wat strakker. Echt knellen doet ‘ie nog niet. Volgende keer de veters dus iets losser strikken. In een aardig tempo loop ik mijn rondje. Ik heb nauwelijks door dat ik nieuwe schoenen aan heb, ze voelen heel vertrouwd.

Na ruim 4 kilometer ben ik weer thuis. Ik heb lekker gelopen, genoten van het weer, en mijn schoenen zijn ingelopen. Een beetje dan. Ik waag het nog maar niet om er zondag al mee te lopen in Apeldoorn.

Advertenties