Gisteren heb ik meegedaan aan de Free Feet 038 Deltion editie. Trappen op en af, schuine hellinkjes, en vooral heel veel plezier. Ik had verwacht dat ik vandaag wel spierpijn zou hebben van die trappen, maar dat valt mee. Geen enkele reden dus om vandaag niet te lopen!

Op de agenda staat een duurloop met Loopsport Zwolle. En weer dat keuzemoment: groep 2b of 3a? Vandaag twijfel ik echter niet; ik ga voor 3a. Na de traptraining van gisteren lijkt het me verstandiger om niet te snel te gaan… Ik sluit dus aan bij Roeleke en we vertrekken richting Stadshagen.

In een rustig tempo lopen we achter (en naast) elkaar. Het is heerlijk weer en de sfeer zit er goed in. We kletsen gezellig tijdens het lopen en mijn benen voelen zich goed. Nergens kan ik aan merken dat ik gisteren tientallen trappen op en neer ben gehold. Wauw, mijn spieren kunnen dus meer aan dan ik had gedacht!

In Stadshagen kruisen we groep 2b. Die lopers hebben er aardig de vaart in. Wij blijven in een rustig tempo lopen. Op de momenten dat de voorste lopers iets harder gaan, worden ze terug gefloten door de trainster. Inlopen. Niet te hard… Even later worden we ingehaald door groep 2b. Ze zijn met een lus om onze route heen gelopen. Als ik dat tempo zie, ben ik blij dat ik voor 3a gekozen heb.

Met een omweg lopen we richting de Milligerplas. Ik loop lekker. Ontspannen. Zonder problemen klets ik met een nieuwe loopster. Ze loopt vandaag voor het eerst mee en kan het tempo goed aan. Dan mogen we van Roeleke een stuk in eigen tempo lopen. “Maar ik houd een verstandig tempo aan”, voegt ze er lachend aan toe. Dat verstandige tempo ligt niet hoger dan het inlooptempo dat we aangehouden hebben.

Ik versnel geleidelijk naar een snelheid die richting 10 kilometer per uur gaat. De groep wordt een beetje uit elkaar getrokken. Samen met het nieuwe loopmaatje, Peter, Aldert, Marjolein en Inez loop ik aan kop. Nog steeds loop ik lekker ontspannen. Aan het einde van de weg keren we, om te stofzuigen. We lopen weer achter de trainster en het tempo is er weer uit.

Als we bij de plas zijn, mogen we weer versnellen. Tot aan het einde van de weg. En dat is een heel eind, ruim een kilometer. Ook nu houden we ongeveer 10 kilometer per uur aan. En dat gaat goed.  Ook Inez loopt lekker. “Volgende week 2b”, roept ze. Een goed idee, vind ik. Volgende week groep 2b, maar nu ben ik nog even blij met het tempo van 3a.

We lopen om de Milligerplas heen en zetten dan weer koers richting startpunt. Als ik thuis mijn klokje stop, heb ik er 11,2 kilometer op zitten. Ik heb heerlijk gelopen.

Advertenties