Koningsdag wordt dit jaar in Zwolle gevierd door de koninklijke familie. En hoewel ik niet zo heel veel met de Oranjes heb, is dit toch iets dat ik waarschijnlijk niet nog eens zal meemaken.

Na enige aarzeling (het zou koud en nat zijn vandaag, maar vooralsnog is het droog), gaan we toch de stad maar even in.

We zijn er vroeg, dan kunnen we mooi nog even wat drinken voor we ons onder het gepeupel mengen. We stappen De Vier Jaargetijden binnen en genieten van een drankje en een stuk appeltaart.

Dan blijkt dat we boven mogen zitten. Bij het raam hebben we een perfect uitzicht op de Melkmarkt, daar waar Willem-Alexander en Maxima met de hele reutemeteut langs komen.

image

Tja, lastige keuze: buiten achteraan aansluiten, in de kou, vier rijen dik staan, met weinig meer te zien dan de ruggen van alle mensen voor mij, of binnen in de warmte zitten, met perfect uitzicht…

We kiezen toch maar voor het laatste. En hebben zo zicht op de mensenmassa die zich buiten staat te verdringen om een glimp van koning, koningin, of prinsesjes op te vangen.

image

image

image

image

image

Koningin Maxima

image

Koning Willem-Alexander

image

Prinses Amalia

image

Prinses Alexia

image

Prinses Ariane

Nadat de koninklijke stoet voorbij is, stroomt de Melkmarkt snel leeg.

image

Het weer heeft zich goed gehouden: droog! We besluiten daarom nog even de stad in te gaan om de sfeer te proeven, want dat is toch wel iets dat je mist als je van achter glas de koninklijke tour bekijkt…

image

image

image

Advertenties