Het is mooi weer! Perfecte omstandigheden voor een fietstocht!

Ik wil vandaag een rondje IJssel fietsten: over de dijk richting Kampen, de Molenbrug over een aan de andere kant van de IJssel over de dijk terug, om bij Hattem de IJssel weer over te steken om thuis te komen..

Manlief wil ook mee en we gaan op pad. De uiterwaarden staan mooi in bloei en zwaluwen scheren langs onze fietsten.
We passeren diverse ooievaarsnesten, allemaal zijn ze bezet door een broedende ooievaar. Ik ben benieuwd hoeveel jonge uivers er over een tijdje rondvliegen…

“We kunnen ook naar het pontje bij het Ganzendiep gaan. De route langs de IJssel kennen we wel”, oppert manlief als we vlakbij de Molenbrug zijn. Ik vind het prima, dus we fietsen onder de Molenbrug door.

Bij Kampen stoppen we even om van de skyline te genieten.

image

We fietsen langs camping Seveningen en rijden evenwijdig aan het Ganzendiep. Het is hier mooi. Kieviten vliegen af en aan, eenden en futen dobberen op het water en wij genieten van het uitzicht en het mooie weer.

image

image

image

Een tureluur loopt in het weiland, met een schuin oog in de gaten gehouden door twee kieviten. Op het moment dat wij passeren, vliegen de kieviten op en met een grote boog keren ze weer terug naar de plek waar ze zaten. Daar zit vast een nest…

We volgen het slingerende Ganzendiep en via het Kleemanspontje verlaten we  Kampereiland. Ook de Mandjeswaard biedt ons een wijds uitzicht.

image

image

image

image

Via Kamperzeedijk West willen we de polder Mastenbroek in, maar dat plannetje gaat niet op. Wegwerkzaamheden. We moeten omrijden. We zijn al bijna bij Genemuiden als we rechtsaf kunnen slaan naar Mastenbroek.

Via de Nieuwe Wetering en de Kerkwetering gaan we naar de Oude Wetering. Een lange rechte weg. Links weiland en rechts weiland.

image

image

Na ruim 41 kilometer komen we weer thuis. We hebben heerlijk gefietst. En nu is het tijd om in de tuin neer te ploffen en te genieten van de zon!

image

Advertenties