Tags

, , , ,


Het weer nodigt niet echt uit om erop uit te trekken: grauw en grijs, de zon is in geen velden of wegen te bekennen en over drie kwartier gaat het regenen, volgens Weeronline. Toch doe ik precies dat: erop uit trekken. Op mijn ElliptiGO. Sportkleding aan, helm op, GPS-horloge klaar voor gebruik en GO!

Heerlijk met mijn hoofd in de wind, het asfalt rolt onder me door. Ik snuif de herfstlucht op en geniet. Ik zet koers richting Spoolde, verbaas me over de grote paddenstoelen die in de berm staan (nee geen foto’s; ik wilde nog niet stoppen) en bereik de Katerveersluis. Hier maak ik wel even een tussenstop voor wat foto’s en dan vervolg ik mijn weg, de IJsselbrug over en rechtdoor richting Wezep.

Ik had linksaf willen gaan bij de Hilsdijk, maar een enorme stoet auto’s doet me besluiten nog even door te gaan. De volgende afslag neem ik wel: de Schipsweg. Jammer dat deze naar links afbuigt, waardoor ik toch weer op de Hilsdijk uitkom. Ik zoek mijn weg door Hattem en passeer toeristische plekjes als het Anton Pieck Museum en Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land.

 

Hoenwaard

Ik heb genoeg van de stad en zet koers naar de Hoenwaardseweg. Terwijl ik tussen de weilanden rijd, begint het te regenen. Mijn helm zorgt ervoor dat de regendruppels mijn gezicht niet bereiken. Dat is toch een voordeel ten opzichte van hardlopen (ik had natuurlijk met hardlopen een helm op kunnen zetten, maar dat staat zo raar)…

Bij het knooppunt stop ik om even op de kaart te kijken. Ga ik rechtdoor, of sla ik af? Als ik rechtdoor ga, duurt het nog kilometers voordat ik de IJssel over kan steken: pas bij Wijhe. Dat is me te ver, dus ik besluit rechtsaf te slaan en via het Hertog Willem Pad weer terug richting Zwolle te gaan.

Modderbenen

Het is inmiddels gestopt met zachtjes regenen, maar dat maakt me niets uit. Ik geniet van de tocht, ik geniet van het buiten sporten, ik geniet van de beweging! Modder spat op op deze boerenweg. Dat wordt weer poetsen als ik thuis ben…

Ik volg het Dijkstoelpad naar het Kerkhofpad. Wat is het hier mooi. Zelfs in de regen! Een paar jaar geleden heb ik nog in dit gebied rondgelopen voor een verslag over de jaarlijkse bevertelling. Helaas zagen we geen bevers toen. Ik vraag me af of ze er nu wel zijn, maar ik ga te snel, en ben te ver van het water af, om ze te kunnen zien.

De regen wordt langzaam minder. Ik besluit via de Hanzeboog terug te gaan naar huis en op de brug stop ik nog even voor een fotootje en dan vervolg ik mijn weg: Engelse Werk, Spoolde en – omdat het zo lekker gaat kog een korte omweg – Vreugderijkerpad en Zalkerdijk. Na iets meer dan 27 kilometer ben ik weer thuis. Natgeregend en enigszins vermoeid, maar vol energie.

De app Relive maakt een mooie video-animatie van mijn tocht.

Advertenties