About

Ik ben een hardloper. En een volleyballer. Of ten minste… Dat wás ik. Totdat bleek dat ik een versleten knie heb en ik niet meer kan hardlopen of volleyballen. En dan begint de zoektocht naar een nieuwe sport. Eentje die wel leuk is en uitdagend, maar niet belastend voor de knie.

Sportschool

Omdat bewegen wel belangrijk is (zonder belasting) ging ik naar de sportschool bij mij  in de wijk. Oefeningen om de spieren rond mijn knie te versterken en ach – als ik daar toch ben – dan ook maar aan mijn conditie werken op de hometrainer en de crosstrainer…

Hoewel de sportschool minder vervelend was dan ik van tevoren bedacht had, miste ik toch iets. Ik wilde kunnen sporten wanneer het mij uitkwam, ik wilde naar buiten, ik wilde me kunnen meten met anderen… En dus ging de zoektocht naar een nieuwe sport door.

ElliptiGO

En toen bedacht ik mij dat ik een artikel geplaatst had in Weekblad Kampen.nl. Een artikel over een of andere rare fiets, waarop je een soort hardloopbeweging maakt, een beweging die niet belastend is voor je gewrichten… Dus ik ging op zoek naar dat artikel (geschreven door Willem Gunneman) en las over de ElliptiGO. Ik zocht meer informatie op internet en kwam terecht bij een dealer in Putten. Daar boekte ik een kennismakingsles en ik was verkocht! Het duurde nog wel even voordat de GO ook gekocht was: eerst een paar proefritten maken, om erachter te komen of ik dit ook lange tijd leuk zal vinden… Maar inmiddels weet ik: mijn nieuwe hobby is gevonden!

Ik ben nu een GO’er, een hardloper op wielen.

Volleyballen

Op mijn zevende ben ik begonnen met volleyballen. Een logische keuze, want mijn moeder volleybalde ook en ik was elke zaterdag al in de sporthal te vinden. Ik genoot van het spelletje, van het spelen in een team. Geweldig! Maar ook een blessuregevoelige sport. Hoe vaak heb ik al niet op de bank gezeten, met wéér een dikke enkel… En toen in 2014 mijn schouder uit de kom raakte, had ik het wel gezien. Ik hing de volleybalschoenen aan de wilgen…

Hardlopen

Ik ben begonnen met hardlopen, omdat ik vond dat ik mijn conditie wat op peil moest brengen. Dus ik schafte (goedkope) hardloopschoenen aan en ik vertrok. Het was zwaar. Ik was de wijk nog niet uit, of ik kon al niet meer. Belachelijk, dacht ik. Ik moet toch ten minste dat bord ‘einde bebouwde kom’ kunnen halen… Met heel veel moeite heb ik me naar dat bord gesleept en daar stopte ik om op adem te komen. Het werd een kort rondje en ik voelde me heel schuldig over mijn slechte conditie.

Later kreeg ik van een vriendin het Start to run programma met Evy. Ik ging ermee aan de slag, en nog voor ik goed en wel begonnen was met rennen, mocht ik van Evy alweer wandelen. En dat bord ‘einde bebouwde kom’ was nog niet eens in zicht! Ik was verbaasd en opgelucht. Ik hoefde me dus helemaal niet schuldig te voelen de vorige keer…
Ik vond het hardlopen maar niets in het begin. Ik dwong me ertoe, omdat ik het nodig had, maar ik liep niet met plezier. Pas toen ik zo’n 20 minuten aan één stuk kon hardlopen, begon ik er plezier in te krijgen. En dat plezier is niet meer verdwenen! Het hardlopen wel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s